Poblázněný stroj času, který jsme se v rámci příběhu po dobu tábora společně s dětmi snažili opravit, nás tentokrát vzal do měsíce prosince. Ráno děti vzbudil Mikuláš, čerti a andělé a tak společně zkontrolovali zda děti stále i přes zbytek roku zůstavají hodné:).

Dopoledne následoval herní program, kdy děti chytaly vánočního kapra. Jejich úkolem bylo si postupně přehazovat kluzké mýdlo (kapra) bez jedinného spadnutí cestou tam i nazpátek. Ačkoliv zní hra jednoduše, jednoduchá vůbec nebyla. Dětem šla však parádně, jelikož dokázaly porazit i tým vedoucích. A to se tak často nestává:)).

Po poobědové pauze, která sloužila především k zabalení věcí na zítřejší odjezd, přišla na řadu scénka, ve které došlo k rozuzlení příběhu. Díky kamerovým záznamům se dokázalo přijít na to, že unesená média ze stroje času ukradlo zlé dvojče hodináře Profesora Tábuka, který je chtěl pro sebe a stroj času zničit a poškodit a zkazit tak ze závisti pověst svému bratrovi. Společně s dětmi se nám podařilo získat nazpět odcizená média. Na závěr jsme vložili poslední chybející médium nalezené dětmi do stroje času a díky tomu jsme se mohli vráti zpět do současnosti a přijet zpět domů:).

Jelikož cestování časem probíhalo vždy přes noc, zbytek dne jsme strávili ještě prosincovými oslavami svátků, mezi které nepochybně patřila štědrovečerní večeře a vánoční nadílka u stromečku.

Celý tábor jsme zakončili vánočně laděnou diskotékou.

Jak rychle nám to zase uteklo…!

Za tým Táborujeme Petr

0